Ponosni smo da Vam predstavimo ekskluzivne bombonjere proizvođača Caffarel koji je od 1998, godine deo grupacije Lindt & Sprüngli.
Caffarel je nastao 1826. godine, kada je čokolada bila samo egzotični specijalitet u Evropi i za nju je malo ljudi čulo, a još manje je probalo.
1826. godine Paul Caffarel otvorio je svoju laboratoriju u Torinu i zahvaljujući njemu grad je postao jedna od prestonica čokolade.
U tim godinama neprekidnih ratova kakao je bio redak sastojak u Evropi. Gianduiotto, najneobičniji Caffarelov izum i jedan od najupečatljivijih specijaliteta u svetu čokolade, stvoren je kombinujući kakao i pržene pijemontske lešnike.
I danas, posle skoro 200 godina, najfinija čokolada i najbolji lešnici najvažniji su sastojci Caffarel-ove jedinstvenosti.
Stručnjaci ne sumnjaju: pijemontski lešnik ima tako aromatične i ukusne karakteristike koje ga čine jedinstvenim, posebno u kombinaciji sa čokoladom. Ovo je lešnik koji Caffarel koristi, koji raste u Langheu, nekoliko kilometara udaljenom od njihove biljke u Luserni San Giovanni.
Kakao uvoze iz Ekvadora i Gane: prvi je nežniji i aromatičniji, drugi jači i intenzivniji. Zahvaljujući stručnosti i znanju, mešaju ih kako bi dobili neodoljive recepte za čokoladu.
Više detalja možete videti na: http://www.caffarel.com/en