Čokoladna torta sa malinama i želeom (bez pečenja)

Sastojci:

Kora:
160 g mlevenog keksa
30 g putera

Čokoladna smesa:
1 kg svežeg sira
1/2 čaše šećera
200 g tamne čokolade E.Wedel
1 i 1/2 kašika želatina
1/4 šolje mleka ili vode

Žele:
400g svežih malina
2 želea od maline

Priprema:

1. Pripremite žele u skladu sa uputstvom na pakovanju, oduzimajući 1/2 šolje vode od ukupne količine vode (od 1 litra). Rastpoljeni puter dodajte u mleveni keks i mešajte dok se ne sjedini.
Stavite na dno kalupa kao koru.

2. Pomešajte sir sa šećerom . Tamnu čokoladu izlomite na kockice, stavite u posudu, otopite i ostavite na neko vreme da se ohladi. Dodajte 2 do 3 kašike sira u čokoladu, neprestano mešajući dok ne postane glatko.
Želatin prelijte vrelim mlekom ili vodom i ostavite da stoji 5 minuta. Zatim mešajte, dok se želatin potpuno ne rastvori.

3. U želatin dodajte 1-2 kašike čokoladne mase i mešajte, a zatim dodajte još i neprekidno mešajte. Kombinujte sa ostatkom čokoladne mase. Stavite masu preko keks kore i ostavite u frižider na 1 do 2 sata da se masa malo zgusne.
Nakon toga, rasporedite maline u hladan ali tečan žele.
Stavite desert u frižider na nekoliko sati kako bi se cela smesa stvrdnula dovoljno.

 



« Nazad