Zagrejati rernu na 180C i peći na papiru za pečenje. Sipajte brašno u činiju i izmešajte sa praškom za pecivo i palentom. Razdvojiti jaja u dve činije. Umutite mikserom belanca pa odvojeno žumanca.
Dodajte šećer, koru pomorandže i maslinovo ulje u žumanca i mutite dok smesa ne postane svetla i kremasta. Dodajte sok od pomorandže i umutiti dok se ne sjedine. Umešajte praškaste sastojke. Uzmite veliku kašiku belanaca i ubacujte u smešu i tako sve dok se ne sjedini. Spajte mešavinu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni 45 minuta. Dok se kolač peče, napravite sirup od soka od pomorandže i šećera. Sipajte sok i šećer u tiganj i kuvajte oko 2 minuta. Potom skinite sa vatre i sipajte u bokal. Ostavite kolač da se ohladi na 2 minuta, a zatim sipajte preko polovinu sirupa. Ostavite da se kolač potpuno ohladi, poželjno je 24 sata. Servirajte isečeno na kriške . Poprskajte dodatno sirup preko svakog parčeta i rasporedite nekoliko malina na tanjir. Možete dodati slatku pavlaku po želji.
Ova torta je ukusnija ako odstoji da sirup upije 24 sata pre služenja.