Kuskus salata sa grilovanim povrćem

VREME PRIPREME: 20 minutes
VREME SPREMANJA: 15-20 minutes

Sastojci:

  • 250 g  Divella kuskusa
  • 300 ml vrelog bujona od povrća
  • 1 crvena i 1 žuta paprika
  • 2 srednje tikvice
  • 2-3 mala crvena luka
  • 3 kašike sveže seckanog korijandera

Za Harissa preliv

  • 120 ml Filippo Berio Extra Virgin maslinovog ulja
  • 2 kašike  Divella paradajz pelata
  • 4 kašike soka od limuna
  • ½ kašičice aleve paprike
  • 2 kašičice kima
  • so i biber

 

NAČIN PRIPREME:

Stavite kuskus u veliku činiju, prejte preko vrući bujon, promešajte pa ostaviti da stoji dok se ne ohladi. U međuvremenu iseći paprike na komade od  4 cm, odbacujući jezgro i seme, tikvice iseći na deblje kolutove, a luk isecite na deblje komade. Stavite svo povrće u činiju, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i sve pomešajte.

Zagrejte tiganj i dodajte sloj povrća, grilujte na jakoj vatri dok ne potamni na ivicama, sklonite na tanjir pa grilujte ostatak povrća na isti način. Pomešajte  preostalo ulje sa ostatkom sastojaka za dresing. Pređite višuškom preko kuskusa dok ne postane rastresit, zatim dodajte preliv i dobro mešajte dok se sva zrna ne poprime boju dresinga. Dodajte ohlađeno povrće i korijander i služite na sobnoj temperaturi.



« Nazad