Patlidžan pečen u rerni

Za 2 osobe
Vreme pečenja: 20-30 minuta

Sastojci:

  • 2 patlidžan (400g),
  • 2 kašike Filippo Berio Tradicionalnog pesto sosa
  • 2-3 kašike Divella paradajz pelata
  • 2 kašike Speroni Ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • so, biber i ljuta paprika po ukusu
  • 250 gr Divella kus kusa

NAČIN PRIPREME:

Patlidžan operite presecite uzduž na polovinu i napravite mu unakrsne rezove. Posolite, pobiberite i premažite ga maslinovim uljem. Polovine patlidžana složite u tepsiju i pecite na 220°C 20-30 minuta (što zavisi i od veličine patlidžana) ili dok sami ne procenite da je patlidžan dovoljno mekan.Tepsiju izvadite iz rerne, patlidžane prebacite na tanjir i dodajte preko svake polovine iseckani beli luk, 2-3 Divella pelata pomešanog sa pestom od bosiljka. Ako volite ljuto, obavezno naseckajte i sveže ljute papričice.

Poslužite odmah dok je vruće uz već pripremnjen  Divella kus-kus.

PREDLOG:

Ako ste od onih koji ne mogu bez mesa, možete uz ovaj pečeni patlidžan sa paradajzom dodati i koji svinjski medaljončić sa sirom, ili nešto drugo što vam je po volji.

 



« Nazad