Rižoto od spanaća

Priprema: 10 minuta
Vreme kuvanja: 30 minuta

  • 350g svežeg spanaća, dobro opranog
  • 1 srednji luk, sitno iseckan
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 4 kašike Sicilija Filippo Berio maslinovog ulja
  • 350g Divella pirinča
  • 120ml suvog belog vina
  • 1.2 litre vrelog bujona od povrća
  • 1/4 kašičice sveže narendanog muškatnog oraščića
  • 75g sveže rendanog parmezana

NAČIN PRIPREME:

Operite dobro spanać, uklonite sve  stabljike, iseckajte i ostavite po strani. Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju zatim dodajte luk i dinstajte oko 5 minuta na srednjoj vatri dok luk ne omekša. Dodajte beli luk i pirinač i kuvajte mešajući dok sav pirinač ne upije ulje. Dodajte vino i kuvajte 1 minut . Dodajte topli bujon istovremeno.

Nastavite da mešate dok se većina tečnosti ne apsorbuje, zatim dodati ostatak supe na ovaj način. Posle 15 minuta, kada je pirinač skuvan, dodajte spanać. Mešajte dok spanać ne omekša. Pirinač treba da bude kremast i mekan. Uklonite tiganj sa vatre i dodajte muškatni oraščić. Umešajte parmezan, a zatim pokrije tiganj i pustite da odstoji 2 minuta pre nego što servirate u toplim plitkim činijama.



« Nazad