Umak u grčkom stilu

Ovaj predivan i jednostavan, kremast feta umak je lagano predjelo pre večere serviran uz pitu ili komade sirovog povrća.


Topla salata od krompira

Kuvati krompir u  velikom poklopljenom tiganju u ključaloj slanoj vodi 10-15 minuta ili dok ne omekša. Iscedite krompir u đevđiru, a zatim ga vratite u tiganj. Ako želite dodajte peršun, beli luk i 6 kašika ulja na krompir sa dosta sveže mlevenog crnog bibera. Pokrijte tiganj  poklopcem i protresite ga dobro da pomešate sve ukuse.


Testo za picu

U velikoj činiji  pomešajte brašno, so, kvasac i šećer. Dodajte Filippo Berio maslinovo ulje i 350 ml vode. Smeša treba da bude lepljiva, a ne suva. Okrenite testo na blago posutu brašnom radnu površinu i mesite 10 minuta ili dok ne postane potpuno glatko. Stavite testo u veliku činiju posutu brašnom i pokrite čistom krpom. Ostavite oko sat vremena ili dok se veličina testa ne udvostruči.


Rižoto od spanaća

Operite dobro spanać, uklonite sve  stabljike, iseckajte i ostavite po strani. Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju zatim dodajte luk i dinstajte oko 5 minuta na srednjoj vatri dok luk ne omekša. Dodajte beli luk i pirinač i kuvajte mešajući dok sav pirinač ne upije ulje. Dodajte vino i kuvajte 1 minut . Dodajte topli bujon istovremeno.


Pire pesto

Isecite krompir u komade jednake veličine i ubacite  u veliki tiganj sa hladnom , slanom vodom. Pustite da provri , poklopite i kuvajte 15-20 minuta, dok se potpuno ne skuva.
Iscedite krompir iz vode i dodajte Filippo Berio paradajz i rikota pesto. Umutite mikserom  i začinite solju i sveže mlevenmi crnim biberom. Servirajte poprskanim  Filippo Berio ekstra devičanskim maslinovom uljem .


Patlidžan pečen u rerni

Patlidžan operite presecite uzduž na polovinu i napravite mu unakrsne rezove. Posolite, pobiberite i premažite ga maslinovim uljem. Polovine patlidžana složite u tepsiju i pecite na 220°C 20-30 minuta (što zavisi i od veličine patlidžana) ili dok sami ne procenite da je patlidžan dovoljno mekan.Tepsiju izvadite iz rerne, patlidžane prebacite na tanjir i dodajte preko svake polovine iseckani beli luk, 2-3 Divella pelata pomešanog sa pestom od bosiljka.


Kuskus salata sa grilovanim povrćem

 Stavite kuskus u veliku činiju, prejte preko vrući bujon, promešajte pa ostaviti da stoji dok se ne ohladi. U međuvremenu iseći paprike na komade od  4 cm, odbacujući jezgro i seme, tikvice iseći na deblje kolutove, a luk isecite na deblje komade. Stavite svo povrće u činiju, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i sve pomešajte.


Kolač od palente i pomorandže

Zagrejati rernu na 180C i peći na papiru za pečenje. Sipajte brašno u činiju i izmešajte sa praškom za pecivo i palentom. Razdvojiti jaja u dve činije. Umutite mikserom belanca pa odvojeno žumanca.


Čokoladna torta sa malinama i želeom (bez pečenja)

Pripremite žele u skladu sa uputstvom na pakovanju, oduzimajući 1/2 šolje vode od ukupne količine vode (od 1 litra). Rastpoljeni puter dodajte u mleveni keks i mešajte dok se ne sjedini.


Testenina s rukolom, limunom i orasima

Zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i čili. Pržite oko 10 minuta, odnosno dok beli luk ne poprimi smeđu boju i ne upije svo ulje. Dodajte limuovu koricu i uklonite s vatre. U međuvremenu skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.


Penne testenina sa spanaćem i slaninom

Skuvajte testeninu Divella prema uputstvu sa pakovanja. Dodajte so pre kuvanja bez dodatka ulja. U međuvremenu, zagrejte kašiku maslinovog ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Stavite slaninu u tiganj i pecite ju dok ne potamni i ne bude hrskava. Dodajte beli luk i pecite još oko minutu. Umešajte paradajz i kuvajte dok se skroz ne zagreju.


Mediteranska salata od testenine

Skuvajte testeninu Divella prema uputstvu sa pakovanja. Dodajte so pre kuvanja, bez dodatka ulja.
Dok se testenina kuva pomešajte sve sastojke u veliku činiju. Ocedite testeninu, dodajte u činiju, dobro promešajte i poslužite.